Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Bok læsekreds logo

Kære læser

Du ønskes et godt nytår, med ønsket om mange gode læseoplevelser og bogsamtaler i 2024.

Vi vil foreslå, at I allerede nu overvejer, om jeres læsekreds skal læse en af Helle Helles bøger i løbet af de kommende måneder, og følges til forfatterforedraget med hende den 13. marts. 

Læs mere om det længere nede i nyhedsbrevet, eller lad dig inspirere af vores andre spændende litteraturtilbud.

 

Litteratursalon: Klimafiktion

Menneskets forhold til klima kommer i stigende grad til udtryk i litteraturen. Det gør det i sådan et omfang, at naturen, klimaet og miljøet har fået sin helt egen genre: cli-fi eller på dansk klimafiktion.

Kulturformidler Silke og bibliotekar Anette fortæller til salonen om de nyeste klimaromaner og præsenterer genren med tråde tilbage til fortiden.


Onsdag 21. februar kl. 19
Nykøbing Bibliotek
 

Hent gratis billet her

 

Fra bog til film


Bøger bliver filmatiseret som aldrig før - og det giver ofte anledning til spørgsmålet: Hvad er bedst – bogen eller filmen?

Prøv noget nyt: Læs bogen og se filmen sammen i jeres læsekreds - en vellykket filmatisering tilføjer en ny dimension til fortællingen.
 
Se en liste med filmatiseringer som kan ses uden betaling fra bibliotekets streamningtjeneste Filmstriben.
 

Forfatterforedrag: Helle Helle

I samtale med Lærke Malmbak præsenterer Helle Helle sin seneste bog ’Hafni fortæller’, om midaldrende Hafni, der forlader sin mand og tager på roadtrip i Danmark.

Meget gemmer sig under overfladen i de både sjove, poetiske og sørgmodige beskrivelser af Hafnis brud og biltur og tankevækkende monologer om livet og kærligheden.
Hafni kender vi allerede fra De og BOB, som er oplagte at læse inden foredraget.

Vi kan desværre ikke skaffe "Hafni fortæller" til læsekredse inden foredraget, men den vil sandsynligvis kunne læses til efteråret.
 


Onsdag 13. marts kl. 19

Asnæs Bibliotek
100 kr. Køb billet her.
 
Læs mere om Helle Helles forfatterskab på Forfatterweb.
 
 

Hent foldere med litteraturinspiration

I folderen "Det bedste vi har læst i år" får du sidste års personlige favoritter fra fem af vores bibliotekarer og kulturformidlere.
 
Husk desuden, at vi flere gange om året laver nye foldere med de enkelte bibliotekarer og kulturformidleres personlige anbefalinger - hent dem alle og du vil stensikkert blive præsenteret for bøger du ikke kendte til.

Eller hent måske bare din favoritbibliotekars folder og vær sikker på at bøgerne falder i din smag.
 
 

Litteratur og bevægelse i naturen

Vi arbejder med sanser, puls, kraft, balance, leg og relationer i Jyderup skov. I skoven hører vi en kort tekst eller et digt, som vi folder ud og taler om. Vi følger forårets komme, og glæder os over de nye tegn der pibler frem.

For at deltage, skal du være fysisk velfungerende. Du skal bruge gode sko og fornuftigt tøj - vi træner også hvis det regner. Du skal medbringe vand, evt kaffe/the og en snack.

Vi træner: 11. april, 18. april, 25. april, 2. maj, 16. maj, 23. maj
Det er ikke muligt at tilmelde sig enkelte datoer.

Der er 12 pladser på holdet. Tilmelding til biblioteket@odsherred.dk.