Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Bok læsekreds logo

Kære læser

 
Sæsonen for læsning og boghygge med
venner er for alvor over os.
 
Oplev Hanne-Vibeke Holst fortælle om Kriger uden maske, bliv inspireret til at prøve en ny genre i læsekredsen og få ideer til både den
ene og den anden type læsekræs.
 

Hanne-Vibeke Holst gæster Aksen

Onsdag den 1. februar kl. 19  

Forkæl dig selv eller en ven med billetter til en af Danmarks store nulevende forfattere, og hør det facinerende foredrag om tilblivelsen af hendes nye roman Kriger uden maske som er blevet rigtig godt anmeldt.
 
Hanne-Vibeke Holst fortæller hvordan det var at komme helt tæt på et menneske, hun ikke kendte meget til, før arbejdet begyndte.
 
Om at bevæge sig i Sonja Ferlov Mancobas fodspor, følge hendes kampe og brik for brik sammensætte historien om en kvinde, der havde mange forhold imod sig, men endte med at skabe en helt unik kunst, som i disse år opnår større og større anerkendelse. 
 
 
 

Litteratursalon om fantasy


Mandag den 16. januar kl. 19
på Nykøbing Bibliotek.
 
Fantasy er ikke kun for børn, som mange tror.
 
Kom og bliv inspireret til jeres næste læseoplevelse når kulturformidler Nete Hermansen og bibliotekar Anna Todbjerg Jensen anbefaler gode fantasybøger til voksne.
De har udvalgt deres favoritter fra de seneste år, og anbefaler både dansk og oversat udenlandsk fantasy.
 
Bliv smittet af Anna og Netes kærlighed til den fantastiske genre - hent en gratis billet her.
 

Bibliotekets indkøber anbefaler

Anette har i mange år været bibliotekets indkøber af skønlitteratur for voksne. 
 
Anette anbefaler Nøjsomheden
 
Nøjsomheden er en fin og varm roman om vores mange spraglede samfundslag, om at være lidt socialt akavet, om at anerkende sine rødder, og at vokse et andet sted hen, uden at fornægte sin rejse derhen. Stine Askov skriver med humor, bid og kærlighed.
 
Handling: Mona bor i bebyggelsen Nøjsomheden som er på ghettolisten, og er beboet af tabere af alle slags. Monas mor bor der også – hun er psykisk syg og hun samler på alt, især udklip om kongefamilien. Monas moster Tut bor også i Nøjsomheden. Moster Tut kan klare hele verden, og har været Monas støtte og holdepunkt gennem hele opvæksten. Men nu er hun syg.
 
Se flere af Anettes yndlingsbøger på vores hjemmeside.
 

Spændende litteraturprojekt søger læsekredse

 
Dramatikeren Lise Jørgensen søger læsekredse der vil invitere hende med til et eller flere møder, hvor hun kan lade sig inspirere til litteraturpodcasts.
 
Lise arbejder med at omdanne litteratur til alternative lydfortællinger - hun har eksempelvis lavet fortællingen "Til havet", baseret på Ibsens "Fruen fra havet" - hør den her.
 
Helt konkret vil Lise gerne have lov til at være med til et eller flere møder, og lade sig inspirere af jeres samtale om bøger. I vælger selv hvad i vil læse og skal ikke deltage i selve podcasten.
 
Projektets tilblivelse afhænger af fondsmidler som først skal søges, så besøg vil først blive relevante hvis Lise får penge til projektet, og sandsynligvis omkring marts/april 2023.
 
Hvis i er interesserede i at deltage, eller vil have Lise på besøg for at møde hende og høre mere, så kontakt Eva (evni@odsherred.dk) eller Henriette (heeha@odsherred.dk).
 

Læsekræs

 
 
 
I den kolde tid er det dejligt med noget at varme sig på.

Servér for eksempel denne skønne alkoholfri æblegløgg næste gang i mødes i læsekredsen.